maandag - donderdag
1 - 31 jul

Foodways

De komende jaren wordt de Timelab Eatery de setting voor een nieuw labo rond voeding! Geen high tech snufjes, maar proeven en leren van de keukengewoontes van verschillende mensen. Niet alleen technieken en ingredienten maar ook andere eetgewoontes zijn onderwerp van dit nieuwe leerecosysteem in Timelab. 

Altijd al willen weten hoe je yoghurt maakt? Of waarom met de handen bereiden zoveel meer smaak heeft? Waarom we zitten om te eten? waar een zaanpot voor dient? Hoe je lekker, lokaal en gezond kookt voor slechts 3 euro! 

Bij Foodways bieden we een unieke leeromgeving waar je kunt leren over verschillende culinaire tradities en innovatieve voedseltechnieken. Onze workshops en evenementen zijn ontworpen met speciale aandacht voor groepen die moeilijker tot leren komen. We zoeken voortdurend naar manieren om mensen kennis te laten maken met nieuwe activiteiten en bouwen aan samenwerkingen die dit mogelijk maken. Een persoonlijk leerpad krijgt vorm doorheen het hele leven, waarbij diverse contexten om te leren gecombineerd worden, afhankelijk van het leerdoel en de leerstijl.

Maak kennis met onze drie chefs en leer, proef en experimenteer.

  • Ae Jin Huys is chef, consultant, cateraar en ondernemer. Zij schreef reeds verschillende kookboeken over Koreaans koken met lokale grondstoffen

 

  • Wouter Bruneel is acteur en chef. Hij experimenteerde met artistieke en culinaire avonden waarbij hij de chef van dienst is die de foodstories van een centrale gast op het bord brengt.

 

  • Helena Schoeters is (opera) zangeres, buurvrouw en chef die de foodstories van haar Iraakse schoonmoeder laat versmelten met haar ambitie om gezonde maaltijden voor maximaal 3 euro per persoon op tafel te zetten.

Het team van experten ondersteunt de chefs!

  • Alice down the rabbit hole is een jong Gents bedrijf met 2 ervaren experten aan het roer. Twee bio-ingenieurs met een rijk netwerk in de voedingsindustrie en innovatielandschap hebben er hun kernactiviteit van gemaakt om consumenten te bevragen over hun noden, voorkeuren en gewoontes. Zij slagen erin complexe materie begrijpbaar te maken voor een brede doelgroep.

 

  • Smissenbroek : Leer, pluk, proef, geniet. Deze educatieve en zelfvoorzienende boerderij wordt gerund door Isabelle vanuit de ambitie om te blijven leren van en met de natuur.

 

  • Jeroen Van Vaerenbergh , Foodarcheoloog begeleidt en adviseert voor iedereen die op zoek is naar historische kennis over voeding. Jeroen onderzocht zo bijvoorbeeld de oorsprong van rijstpap in culturen over heel de wereld en voorziet middeleeuwse banketten op basis van archeologisch onderzoek in het kader van erfgoed activiteiten.

 

  • Kuleuven staat met een hele reeks onderzoeksprojecten rond fermentatie en biotech aan de top van de voedselinnovatie. Deze kennis delen op een laagdrempelige manier is de ambitie van KULeuven in dit partnerschap.

Schrijf je vandaag alvast in als je op de hoogte wil blijven van de aankomende activeiten en we geven jou als eerste een ticket voor onze workshops en events!

Zowel team van chefs als partnerschappen breiden we de komende maanden verder uit, wil je graag deel uitmaken van dit project? Geef ons een seintje

Foodways werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van LeerEcoSystemen Fase 1 : Oproep 66 : Organisatienetwerken voor talentontwikkeling en maatschappelijke innovatie in jouw regio